Onze werkwijze

Wij vinden het als particuliere verhuurders, erg belangrijk dat er een goede match is. Wij zoeken betrouwbare huurders die onze woningen goed verzorgen en zich netjes houden aan de huurbetalingen. Van ons kun je betrokkenheid, behulpzaamheid en een goede communicatie verwachten.

Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk om van te voren te weten wat onze werkwijze is en of je in aanmerking kunt komen voor een woning. Lees daarom eerst de huurvoorwaarden goed door. Mocht je aan de huurvoorwaarden kunnen voldoen, dan kun je het belangstellingsformulier op de contactpagina invullen. Dit formulier is alleen zichtbaar wanneer er weer een woning beschikbaar komt.

We verzamelen alle belangstellingsformulieren en na een positieve beoordeling, kunnen we je het inschrijfformulier sturen. Van te voren vragen we je of je nog belangstelling hebt en of je je defintief wilt inschrijven. Het inschrijfformulier is géén bewijs dat je de woning kunt huren. Het is een screeningsmethode. Uit de binnengekomen inschrijvingen van geïnteresseerden maken we een selectie. Indien je bij de selectie zit, krijg je hiervan bericht. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en eventueel een bezichtiging van de woning. Bij een goede match, stellen we het huurcontract op met de daarbij behorende huurvoorwaarden. Na ondertekening van het huurcontract en de daarmee gemoeide betalingen, ontvang je op de aanvaardingsdatum van ons de sleutels van het appartement.

Toelichting toewijzing
Wij hebben als doel om de betreffende huurwoning te verhuren aan de meest geschikte kandidaat-huurder. Wij maken onderscheid op basis van objectieve rechtvaardiging. Er wordt géén informatie verlangd over etnische of culturele achtergrond, religie, politieke voorkeur, seksuele gerichtheid en genderidentiteit.

Criteria waar wél rekening mee gehouden wordt bij toewijzing:
1.     Reden van het tijdelijk willen huren
2.     Bron van inkomen/soort arbeidsovereenkomst
3.     Hoogte en stabiliteit van het inkomen
4.     Gedegen en controleerbaar positief huurverleden (indien van toepassing)
5.     Een positieve screening van ID-bewijs en solvabiliteit
6.     Samenstelling huishouden
7.     Passendheid in (de omgeving van) de aangeboden woning
8.     Reactiesnelheid en communicatie van en met/door kandidaat-huurder

Werkwijze

Privacy
Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde gegevens. Deze worden versleuteld opgeslagen/bewaard in een archief en zullen op geen enkele wijze met derden worden gedeeld. Meer informatie over onze
privacy-policy vind je hier.

Tip!

Regelmatig krijgen we de vraag of we iets beschikbaar hebben voor enkele weken tot enkele maanden. We adviseren dan meestal om vakantieparken te benaderen, omdat dat verreweg de handigste optie is. Mocht je te huren periode tussen april en oktober liggen, dan zou je ook campings kunnen benaderen. Ook die zijn er volop in de omgeving van Drenthe. Neem eens een kijkje voor een overzicht van vakantieparken en campings op deze website: www.groetjesuitdrenthe.nl

groetjesuitdrenthe.nl